Készült: 2015. november 25
Nyomtatás

Elővigyázatosságból kinullázták az ügyfelek jelszavát az internet egyik legnagyobb áruházánál, miután kiderült, hogy az amazon.co.uk webhelyen tárolt adatok egyre része veszélybe kerülhett. Az Amazon megerősítette, hogy a jelszóváltoztatásra figyelmeztető üzenet hivatalos, és tőlük származik, továbbá azt is közölték, hogy már kijavították azt a hibát, amely a visszaélésekre lehetőséget adott.

Ismeretlen számú fiók tulajdonosa kapott olyan figyelmeztető levelet, amelyben az adatvédelemre hivatkozva közölte az Amazon, hogy a régi jelszavakat resetelése után az első teendő az új jelszó választása legyen.

A levélben úgy fogalmaztak, hogy mindezt elővigyázatosságból tették, és nincs okuk azt feltételezni, hogy a jelszavak valóban kiszivárogtak vagy illetéktelen kezekbe kerültek, de a hibajavítás előtt erre elvileg mód nyílt.

Rendszeresen írunk mi is az egyedi és erős jelszóválasztásról, és arról is, hogy ahol csak lehetőségünk van, éljünk a kéttényezős hitelesítés lehetőségével. A kétfaktoros azonosítás - ahol tranzakciónként minden egyes esetben egyedi kódot kapunk SMS-ben - jelentősen emeli a biztonságot.

Az Amazon az incidens miatt az összes ügyfél számára lehetővé tette a kétfaktoros azonosítás választását, bár a ZDNet cikke szerint például a brit felhasználóknak ez korábban nem volt elérhető.

Két dologról érdemes még említést tenni az ügy kapcsán. Először is több részletes szájbarágó is megjelent, az egyik például Graham Cleuley jóvoltából, hogyan lehet a kéttényezős hitelesítést az Amazonnál bekapcsolni.

Másodszor pedig, hogy a hozzáállásunkon is érdemes csiszolni, ugyanis egy tavalyi felmérés tanúsága szerint 16 százaléka a felhasználóknak sosem változtatja meg a jelszavát, és 18%-uk figyelmen kívül hagyja a jelzést, ha az általa leggyakrabban használt online vagy közösségi oldal jelszócserére figyelmeztető üzenetet küld neki.

forrás: Antivírus Blog - http://antivirus.blog.hu/

Hozzászólások

Hacktivity 2014

Események

Nincs esemény létrehozva még.

mySec talk #7 (ITBN)

Letartóztatások kommentek miatt

Az offenzív online kommentek miatti letartóztatások száma gyors emelkedést mutat az Egyesült Királyságban. Csak 2009-b

Vállalatok számítógépeit figyelnék Kínában

Külföldi, köztük amerikai cégeket, vegyes vállalatokat is köteleznének Kínában arra, hogy vásároljanak meg és helyezz

SE-2012-01

Az Adam Gowdiak nevével fémjelzett Security Explorations nyilvánosságra hozta az ún. SE-2012-01 projekt eredményeit.

Ipari irányítók

Az utóbbi napokban kisebb pánikot okozott bizonyos körökben, hogy egy eddig kevéssé ismert máltai cég, a ReVuln egy 0-da

Unalmas a Facebook alapszíne? Változtasd meg!

A Google Chrome Web Store-ban elhelyezett kártékony alkalmazás azt hirdeti magáról, hogy képes megváltoztatni a Faceboo

Alig egy hét múlva Hacktivity

Október 21–22-én, immáron 13. alkalommal gyűlnek össze az etikus

Az Index.hu újságírója lett az „Év információbiztonsági újságírója”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alap&iac

Boldog Új Évet Kívánunk! - 2016.

Az Antivirus.blog nevében Minden Kedves Olvasónknak Egészségben, siker

Ez történt 2015-ben

Nem volt eseménytelen esztendő a 2015. - sem. A legizgalmasabb incidense

mySec Információ

Cron Job Starts